White chocolate chip cookies with cranberry and hazelnuts
ca 35-40 st
Du behöver:
200g smör
2 ägg
3 dl vetemjöl
6 dl havregryn
2 dl strösocker
3 dl ljust muscavadosocker
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
100g torkade tranbär
100g vit choklad
100g hasselnötter
Så gör du:
1. Sätt ungen på 200 grader.
2 Hacka tranbären, chokladen och hasselnötterna i mindre bitar och lägg allt i en bunke.
3. Sikta därefter ner vetemjöl, muscavadosocker och vaniljsocker. Tillsätt de övriga torra ingredienserna och blanda samman allt.
4. Blanda bunken innehåll med rumstempererat smör och äggen. Knåda ihop till en deg.
5. Forma valnötstora bollar av degen och lägg dom på bakplåtsklädda plåtar, ca 12 kakor på varje plåt.
6. Grädda mitt i ugnen i 8 min eller tills de är vackert bruna i kanterna.
Recept för Cookies in a jar:
Måttet till receptet är baserat på en 1,8 liters burk.
Till första lagret, blanda samman:
Vetemjöl
Salt
Bikarbonat
Vaniljsocker
Andra lagret:
Hackade torkade tranbär (lägg längs kanterna så att de syns bra)
Tredje lagret:
Havregyn
Fjärde lagret:
Muscavadosocker
Femte lagret:
Strösocker
Sjätte lagret:
Hackade hasselnötter
Sjunde lagret:
Hackad vit choklad
Instruktioner till mottagaren:
"Blanda bunkens innehåll med 200g rumstempererat smör och 2 ägg och knåda ihop till en deg. Forma valnötsstora bollar och lägg på bakplåtsklädda plåtar, ca 12 kakor på varje plåt. Grädda i ungen i 200 grader, 8 minuter eller tills de är vackert bruna i kanterna."
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar