Det här behöver du:
1 dl hasselnötter
1 burk hasselnötskräm (à 350 g)
4 rumsvarma ägg
1 dl kakao
100 g mjölkchoklad
250 g nougat
5 dl vispgrädde
smör och kakao tillformen
Såhär gör du:
Sätt ugnen på 175°C.
1 dl hasselnötter
1 burk hasselnötskräm (à 350 g)
4 rumsvarma ägg
1 dl kakao
100 g mjölkchoklad
250 g nougat
5 dl vispgrädde
smör och kakao tillformen
Såhär gör du:
Sätt ugnen på 175°C.
Botten: Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. ”Bröa” botten på formen och ca 2 cm av kanten med kakao. Hacka hasselnötterna fint. Vispa ihop hasselnötskräm, 1 av äggen , kakao och hasselnötter. Dela resten av äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner dem i hasselnötsblandningen. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna.
Nougatmousse: Vispa grädden löst. Hacka sedan chokladen och 2⁄3 av nougaten grovt, smält i vattenbad. Rör ner rumsvarma äggulor, en i taget, i chokladblandningen. Vänd ner grädden, lite i taget, till en jämn mousse. Bred ut moussen över kakan. Ställ i frysen minst 5 timmar.
Topping: Ta ut tårtan när ytan känns fryst. Smält resten av nougaten i vattenbad.
Ringa över smält nougat på tårtan. Ställ tillbaka i frysen.
Vid servering: Ta ut tårtan 30 minuter före servering. Servera gärna med urgröpta passionsfrukter.
Tips
Skulle nougatchokladmoussen skära sig när gulorna blandas ner kan man få den att gå ihop genom att mixa den slät med stavmixer.
Receptet hittade jag på Ica Handlar appen :)
2 kommentarer:
Den har jag också gjort,den var himmelskt god!!
Tack för goa ord inne hos mig. Fiskarna på kortet du kommenterade har jag faktiskt inte maskat utan klippt ut var för sig och limmat. Bakgrunden har jag gjort med distressdyna och blending tool.
Kram på dig!
Tack för besöket! Hos dig hittar man mycket "kort och gott" (om man vill vara rolig). Det var ett tag sedan jag sydde på mina kort och efter att ha sett det hos dig blir jag sugen igen.
Ha det gott!
Skicka en kommentar