söndag 6 april 2014

Maska ihop stämplar...

Fredagar inne i SWE-bloggen betyder en ny artikel och i fredags var det min tur. Den här gången blev det en liten tutorial i hur man maskar ihop stämplar :)

Idag tänkte jag visar er en teknik att använda stämplar på, nämligen att maska. Maska betyder helt enkelt att man "sätter ihop" flera stämplar på ett och samma papper så det i slutändan blir som ett enda motiv. Bygg upp nya bilder och skapa variation med stämplarna genom att maska ihop två eller flera. Här är det bara din egen fantasi som sätter gränser, precis som med alla annat :) Man kan egentligen maska ihop hur många som helst, tänk bara på att planera ordningen från början så att det bli rätt i slutet. Vilka motiv vill du ska vara längst fram och vilka ska vara i bakgrunden.

För att maska ihop stämplar behövs; stämplar, stämpeldyna, en sax, papper att stämpla på samt ett post-it blad. Har man inte post-it hemma går det lika bra med ett tunnare papper, då behöver man också en liten tejpbit eller liknande. Ju tunnare papper man har desto snyggare maskning.



Bra då kör vi! :) Börja med den stämpel du vill ska vara längst fram på din bild och stämpla upp, i mitt fall hade jag bara en men du kanske vill ha fler. Stämpla därefter ytterligare en gång på det tunnare pappret alternativt post-it lappen. Om du använder en post-it lapp var noga med att motivet hamnar på den klistriga sidan av pappret. Sedan är det dags att klippa eller skära ut motivet du stämplat upp på det tunnare pappret, det är denna som kommer vara själva masken. Klipp så nära och noga du kan runt motivet och glömt inte eventuella små hål om sådana skulle finnas med på motivet.



När du klippt klart lägger du masken över ditt stämplade motiv, glömt inte att sätta fast en bit dubbeltejp eller liknande på baksidan av masken så att den inte glider runt. Använder du en post-it lapp finns klistret redan med :) Då är det dags att stämpla med motivet som ska vara i bakgrunden.



Ta bort masken och upprepa proceduren eller om bilden är klar börja färglägg :)



Hoppas du har fått lite inspiration till att maska ihop egna bilder :) Visa oss gärna!


För att läsa mer spännande artiklar kika in i SWE bloggen här :)