onsdag 5 december 2012

SWE Scrapbookings julkalender...

Om ni har varit inne hos SWE så kanske ni har sett att årets julkalender handlar om smaskiga julrecept och idag hade turen kommit till mig :) Julgodis är något av det bästa som jag vet och jag tror det är fler än jag som har godisbak som tradition när julen står på dörrn. För några år sedan "sprang" jag på ett recept här på nätet som jag bara var tvungen att prova, nämligen Rockey Road. Godiset blev genast en klar favorit hos mig :) Dock kände jag att den mörka chokladen blev lite väl maffig för min smak och därför bytte jag ut den mot 37% mjölkchoklad istället. Något år senare hittade jag även ett till recept på detta underbara godis men med ytterligare en liten twist och det är detta recept som gömmer sig bakom lucka nummer 5 idag :)


Rockey Road
ca 35 st

Du behöver:
300g mjölkcoklad
1 påse dumlekolor
2 fp dubbel daim
1,5 dl minimarshmallows
1,5 dl saltade jordnötter
0,5 dl skalade pistagenötter
5 st små polkagriskarameller (valfritt)

Så gör du:
1. Börja med att hacka daimen och dela dumlekolorna i mindre bitar samt krossa polkagrisarna i små små bitar. Mär därefter upp nötterna samt hacka chokladen i mindre bitar.

2. Nu är det dags att smälta chokladen. det bästa är att temperera den eftersom godiset då inte smälter när det stått framme ett tag eller när man tar i det med fingrarna, men givetvis kan man också smälta den som vanligt.

3. Blanda därefter ner alla ingredienserna, FÖRUTOM polkagrisbitarna, i den smälta chokladen och rör noga om.

4. Häll blandningen i en bakplåtspappersklädd form, ca 20x20 cm. Strö slutligen polkagrisbitarna över ytan och garnera med några extra jordnötter samt minimarsmallows.


Tips!
Varför inte också göra någon lite extra glad nu under julen med en liten Rockey-Road-gå-bort-present. Baka antingen godiset själv och stoppa ner det i en burk eller lägg ingredienserna lager för lager i en burk och låt personen själv baka ihop det :)

Recept för Rockey Road in a jar:
Receptet passar till en 1,8 liters burk. Måtten på ingredienserna är baserade på nästan ett 1½ recept, man får måtta lite så att det passar :)

Till första lagret:
Skalade jordnötter
Skalade pistagenötter (lägg längs kanten så de syns bra på utsidan)

Andra lagret:
Marshmallows

Tredje lagret:
Dumle

Fjärde lagret:
400 g choklad

Sjätte lagret:
8 st polkagriser

Instruktioner till mottagaren:
"Hacka dumlekolorna i mindre bitar samt krossa polkagrisarna. Smält chokladen i ett vattenbad och blanda därefter ner alla ingredienserna, FÖRUTOM polkagrisbitarna, i den smälta chokladen. Rör noga om. Häll blandningen i en bakplåtspappersklädd form, ca 25x30 cm. Stö slutligen polkagrisbitarna över ytan och garnera eventuellt med några extra jordnötter samt minimarshmallows. Ställ formen i kylskåpet tills allt stelnat, skär därefter i lagom stora bitar."

Kolla gärna in i morgon igen hos SWE för då bjuder vi på ytterligare ett smaskigt recept :)
GOD JUL!

1 kommentar:

Monica =) sa...

Jag som just funderade var mitt recept kunde vara -tack o bock =)
Kul idé att ge bort det i burk!

Snöiga kramar, Monica